Reboot Wellbeing and Health

Reboot Wellbeing and Health

Reboot Finland on konkreettinen toimenpideohjelma kansallisen kilpailukyvyn kehittämiseksi. Kyse on uudenlaisesta tavasta kehittää, innovoida ja toimia yhdessä. Reboot Finlandin kärjiksi on yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja liiketoimintamahdollisuuksien näkökulmasta valittu neljä kärkeä, joista hyvinvointi ja terveys on yksi.

Digitalisaatio muuttaa totutut tavat tehdä – kaiken. Se on alusta muutokselle, jossa virtuaalisuus, tekoäly, täydennetty todellisuus ja ekosysteemit siirtävät meidät kokonaan uuteen aikakauteen. Tulevaisuudessa erityisesti hyvinvoinnissa ja terveydessä on kyse ihmiskehosta sen monilla eri tasoilla: self-expression, body as expressive surface, clothing as communication, body as a symbolic meaning, connected with the automated world – in, on and around the body. Teknologia katoaa näkyvistä ja muuttuu persoonallisemmaksi. Ihmisen identiteetti ja persoonallisuus nousevat uuteen merkitykseen tulevaisuuden maailmassa. Yksilö on tarkoitus ja käyttäjän kokemus ohjaa kehityksen suuntaa.

Visio

Suomessa toimivat hyvinvointi ja terveysalan yritykset ja niiden muodostamat ekosysteemit tavoittelevat merkittävää digitaalisuuteen liittyvää liiketoimintaa kansainvälisiltä markkinoilta. Sitä edesauttaa yritysten hyvä asiakastarpeiden tuntemus ja kestävän kilpailuedun antavat innovatiiviset ratkaisut.

Tavoitteena on Sairaalaton Suomi, jossa digitaalisuus mahdollistaa alan liiketoiminnallisen painopisteen siirtämisen yksilön arkeen – ennen sairastumista. Suomi on edelläkävijä ja Suomesta muodostuu globaalisti merkittävä terveyden alustatalouden toimija.

Tulevaisuuden toiminnalliset peruselementit ovat: yksilöllisyys, reaaliaikaisuus, virtuaalisuus ja verkottuminen.

Reboot Wellbeing and Healthin pääalueet

  • Reboot terveys
  • Reboot sairaala
  • Reboot hyvinvointi
  • Reboot lääke- ja bioteknologia

Näiden lisäksi hyvinvointi ja terveys näkyvät asumisen, turvallisuuden ja politiikan osa-alueilla.

Ilmoittamme lähiaikoina teemaan liittyvistä tapahtumista, Tekesin rahoitusmahdollisuuksista ja miten Reboot Wellbeing and Health -toimintaan pääsee mukaan.

Lisätietoja

Pekka Sivonen
johtaja, digitaalisuus
Tekes
p. 045 8950 966
pekka.sivonen (at) tekes.fi